nlc.hu
Aktuális
Tokaj-Hegyalja Egyetem előnyei, juttatásai

5 érv, hogy a Bodrog-parti Athénban, vagyis Sárospatakon legyél egyetemista

Családias hangulat, nívós, sokszínű, gyakorlatorientált képzés és természetfilmbe illő környezet. Ha nem egy zajos nagyvárosban akarsz egyetemista lenni, akkor mutatjuk, hová érdemes jelentkezned. Nem mindenki vágyik nyüzsgő nagyvárosba, amikor az egyetemi éveit tervezi. Sokan a családiasabb hangulatú, kisebb, de kultúrában és történelemben gazdag városokat, tájegységeket részesítik előnyben. Ha te is inkább ennek mentén döntenél a jövődről, akkor érdemes megnézned, hogy mit kínál Neked a Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon.

Nem mindenki vágyik nyüzsgő nagyvárosba, amikor az egyetemi éveit tervezi. Sokan a családiasabb hangulatú, kisebb, de kultúrában és történelemben gazdag városokat, tájegységeket részesítik előnyben. Ha te is inkább ennek mentén döntenél a jövődről, akkor érdemes megnézned, hogy mit kínál Neked a Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon.

1.  Mintha családban lennél

Amikor a társadalomban erősen növekszik az elmagányosodás és az elidegenedés, akkor nagyon is fontos szempont, hogy életünk egyik legmeghatározóbb négy-öt évét hol, milyen közösségben töltjük. Ha nem idegen, hanem ismerős szeretnél lenni az évfolyamtársaid, az oktatóid és még a portás számára is, akkor neked való a Tokaj-Hegyalja Egyetem, ahol a családias hangulat nem egyszerű közhely, hanem a valóság. 

2.  Kiemelkedő juttatások

Egyetlen egyetemista, főiskolás életében sem mellékes kérdés, hogy milyen juttatásokat kínál az az intézmény, amelyet választ. A Tokaj-Hegyalja Egyetem nappali tagozatos hallgatójaként saját laptopot kapsz az intézménytől, és azt a diplomád megszerzése után is megtarthatod.  Érdemes kellő odafigyeléssel kialakítani tehát a könyvtárszerkezetet az eszközön már az elején.

Nagy fejfájást tud okozni úgy a felvételizőnek, mint a szülőknek az egyetem ideje alatti szállás kérdése. A fővároshoz képest vidéken sokkal barátságosabbak az albérletárak, de Sárospatakon még erre sincs szükség, hiszen akár minden felvett diák számára tud az egyetem kollégiumi elhelyezést biztosítani. Ez pedig egy fiatal életében nagyon kedvező, költséghatékony megoldás, ráadásul családias, barátságos közegben élheted a felsőoktatásban eltöltött éveidet. A kollégium a Tokaj-Hegyalja Egyetem része, a campus négyemeletes épületében található. Nappali szakos, államilag támogatott képzésben résztvevő hallgatók számára a havi költség 9.000 forint. 

Az egyetemen alanyi jogom, minden elsőéves, nappali (alapszakos) hallgató részesül a Comenius ösztöndíjban, melynek havi összege jelenleg 50 ezer forint.

3.  Színvonalas oktatás

Nem kell ahhoz a fővárosban tanulni, hogy színvonalas oktatással, és sokszínű szakokkal találkozz! A Tokaj-Hegyalja Egyetemen az informatikától, a gyógy- és óvodapedagógián át a turizmusig és a gazdálkodásig számos szakot megtalálsz, köztük természetesen a helyi specialitást, a borászatot is. Itt autentikus helyszíneken és a legjobb szakemberektől tanulhatod meg a borkészítés fortélyait.

Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon

Tokaj-Hegyalja Egyetem

Itt – bármely szakot is választod – nem pusztán az elméletet sajátíthatod el, de a nívós, gyakorlatközpontú képzéseknek köszönhetően, a diplomád megszerzése után valós, piacképes tudás és képesítés lesz a birtokodban.

4.  Folyamatos fejlesztések

A Tokaj-Hegyalja Egyetem campusának fejlesztése tavaly kezdődött, Sárospatak történelmi városában, az egykori Comenius Tanítóképző Főiskola épületében. A következő időszakban három ütemben zajlik majd az egyetem fejlesztése. Ennek részeként megtörténik a főépület rekonstrukciója, folytatódik és befejeződik a diákhotel felújítása, melynek köszönhetően újabb kollégiumi férőhelyek lesznek elérhetőek.

A fejlesztéseknek köszönhetően történelmi épületekben, de modern körülmények között sajátíthatják majd el a tudást a hallgatók.

Sárospatak könyvtár

A világ egyik legszebb könyvtára Sárospatakon van (Fotó: Profimedia)

5.  Sárospatak, a Bodrog-parti Athén

Vannak városok, amelyek olyanok, mint a kakaós csiga közepe. Ilyen Sárospatak is, ahol egyszerre van jelen a lüktető, városi élet, a zöld környezet, a történelmi gazdagság és a gasztronómiai sokszínűség. A nagy múlttal rendelkező Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város, egy szerethető, de ami még fontosabb, egy élhető kisváros, ahol azonnal otthon érzi magát az ember. Tanulj a reneszánsz kori vár árnyékában, és kapcsolódj ki este egy fiatalos borbárban, akár egy kvízesten, az évfolyamtársaiddal! Készülj a vizsgákra a világ egyik legszebb könyvtárában, és piknikezz a barátaiddal a Bodrog partján egy sikeres kollokvium után! Ezt itt mind megteheted!

Megyer-hegyi Tengerszem

Megyer-hegyi Tengerszem (Fotó: Profimedia)

Ha van időd, túrázz a Zemplénben, járd be a környék szőlőtermő területeit! Fedezd fel és ismerd meg a tokaji borvidéket, benne a sárospataki Királyhegyet, vagy a város fölött magasodó, több mint 300 méteres Megyer-hegyet, ahol hazánk egyik rejtett természeti csodája, a Megyer-hegyi Tengerszem található. Találj megnyugvást a Tengerszem melletti tanösvényen sétálva, vagy vezesd le a feszültséget az ország negyedik, több nehézségi fokozatú Via Ferrata pályáján.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top