nlc.hu
Aktuális

Magyar éremesélyek a téli olimpián

Ennyi érmet jósolnak a magyaroknak a téli olimpián

Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry egy-egy bronzérmet nyerhet a pekingi téli olimpián.

Az AP amerikai hírügynökség jóslata szerint a magyarok két bronzérmet nyernek a pénteken rajtoló pekingi téli olimpián.

A 109 szám dobogósait előrevetítő összeállításban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként.

Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fõvárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete elõtt.

Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

  • Liu Shaolin Sándort a szám világkupagyőzteseként 500 méteren két hazai sportoló, a címvédő, világbajnok és világcsúcstartó Vu Ta-csing, illetve Zsen Ce-vej mögött várja harmadiknak az AP.
  • Krueger John-Henryt pedig 1000 méteren, azaz abban a számban jósolja a dobogó legalsó fokára, amelyben négy éve – még amerikai színekben – második lett. Krueger előtt a dél-koreai Hvang Tae Hon és a kanadai Pascal Dion szerepel.

Az 5000 méteres férfi váltó ugyan címvédőként indul majd Pekingben, de az AP prognózisában nem szerepel az első három között, ugyanis a dél-koreai stafétát írja arany-, a kanadait ezüst- és a kínait bronzérmesnek.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli. Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top