nlc.hu
Aktuális

Béremelés a Tescónál

Béremelés volt a Tescónál, ennyit lehet most ott keresni

Több milliárd forintot szántak erre a célra.

A cég honlapján közölte, hogy 3,4 milliárd forintot fordít idén béremelésre, ami azt jelenti, hogy a munkatársak túlnyomó többségének a bére átlagban tíz százalékkal növekszik. A gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomagot is adnak a munkavállalóiknak, erre a célra 4 milliárdot szán a vállalat.

A közelményből az is kiderült, írja a Telex, hogy a Tescónál 2022. március elsejétől az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel és a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal maximum bruttó 374 000 ezer forintra emelkedik, aminek a nettója nettó 248 710 forint. Lokációs pótlék nélkül a bruttó fizetés 344 000 Ft körül alakul, aminek pedig a nettója 228 ezer 760 forint.

forint

Fotó: Pixabay

Ami a többi áruházláncot illeti: az Aldiban új belépőként munkát vállaló áruházi eladó vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben januártól bruttó 362 600 forintra emelkedik, az Aldinál töltött 6. évtől pedig bruttó 432 100 forintra nő, a Sparban pedig az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top