nlc.hu
Aktuális

Koronavírus a szennyvízben 2022. hatodik hetében

Koronavírus-járvány: megérkeztek a friss szennyvízadatok

Friss adatok jöttek a koronavírus-járvány terjedéséről.

A kommunális szennyvíz koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban továbbra sem mutat változást, értéke magas szinten stagnál. Számottevő emelkedés vagy csökkenés egyik vizsgálatba vont város esetében sem tapasztalható, a vírus örökítőanyag koncentrációja mindenütt az emelkedett kategóriába sorolható, közölte kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ

2022_COVID_SZENNYVÍZ_6._hét

Forrás: NNK

Ami a napi adatokat illeti, a hivatalos tájékoztatás szerint keddre 411 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 721 483-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 754 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 468 444 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 210 285 főre csökkent. 5291 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 211-en vannak lélegeztetőgépen.

Szennyvízminta elemzése laborban

Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttműködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből. (Fotó: MTI/Varga György)

-.-.-.-

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top