nlc.hu
Aktuális

221-en lettek rosszul egy veszprémi iskolában

Több mint kétszázan betegedtek meg egy veszprémi iskolában

Egyelőre nem tudni, mi okozta a rejtélyes megbetegedéseket a veszprémi általános iskolában, ahol a hétvégére több mint 200 diák és néhány tanár lett rosszul.
A veszprémi Dózsa György Általános Iskola épülete

Tömegesen betegedett meg több mint 200 diák és néhány tanár a veszprémi Dózsa György Általános Iskolában. Mindenkinél egyszerre, hétvégén jelentkezett a betegség – számolt be az RTL Híradó.

Összesen 212 gyerek és 9 tanár küzd hányással, hasmenéssel. Először az ételre gyanakodtak, de a közétkeztési cég más intézményekbe is szállít, és máshol nem fordultak elő rosszullétek.

A járványügyi hatóság mintákat vett, egyelőre nem tudni, mikorra lesz eredmény. Közben elindultak a találgatások, hogy esetleg a pénteki farsangi bulin lehetett valami, ami a megbetegedéseket okozta. Viszont a rendezvényen a koronavírus-járvány miatt nagyon óvatosak voltak, a gyerekek nem keveredtek, mindenki a saját osztályában farsangozott.

Néhány hete tömeges rosszullét miatt a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet. Mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak. 

(Kiemelt kép: Dózsa György Általános Iskola)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top