nlc.hu
Aktuális

Medvék fosztogatják a kaliforniai otthonokat

Három gigamedve fosztogat Kaliforniában, már több mint 30 házba törtek be

Medvecsapdákkal próbálják most befogni őket.

Kiderült, hogy a Hank, a tank néven emlegetett, több mint 200 kilogrammos barna medve, amelyik hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában, a DNS-e alapján valójában legalább 3 óriás ragadozó.

Hank

Az egyik fosztogató medve – Forrás: Today – videó / YouTube

Az állatok több mint 30 ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban a Tahoe-tó környékén. Az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről több mint 150 incidensről érkezett jelentés. A Tahoe Keys lakónegyedben az “egyik Hank” pénteken betört egy ablakot és átpréselte magát rajta, míg a lakók otthon voltak. A rendőrök addig zajongtak a kertben, míg az állat ki nem jött a hátsó ajtón és be nem szaladt az erdőbe.

Peter Tira, a kaliforniai rendőrség szóvivője szerint ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ezért veszélyes. “A nagy baj vele, hogy ilyen hatalmas. Megtanulta használni a testi erejét, hogy betörje az ajtókat, kapukat” – jelentette ki.

Helyi állatvédők szerint Hank “erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára”. Valószínű, hogy rákapott az emberi táplálékra, hatalmas méretei ennek a számlájára írhatók.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top