nlc.hu
Aktuális

Ezer kilométert utazott egyedül Ukrajnából a kisfiú

Kiderült, miért egyedül jött el Ukrajnából az a kisfiú, aki csak egy telefonszámmal a kezén lépte át a határt

Öt testvére van a 11 éves kisfiúnak, aki egyedül menekült el Ukrajnából a határon. A gyerek Zaporizzsjából indult útnak Szlovákia felé és ezer kilométert kellett egyedül utaznia azért, hogy odaérjen.
Hasszán, a 11 éves menekült kisfiú

Zaporizzsja mellett áll Európa legnagyobb atomerőművel, amit a múlt héten megtámadtak és elfoglaltak az oroszok. A kisfiút azért küldte el egyedül az édesanyja mindössze egy műanyag zacskóval, egy útlevéllel és egy kezére írt telefonszámmal otthonról, mert ő nem hagyhatja magára a mozgásképtelen édesanyját. A szlovák-ukrán határt átlépve önkéntesek gondoskodtak róla, és mindegyiküket megnyerte a mosolyával, az eltökéltségével és a rettenthetetlenségével. Anyukája az interneten üzent fia segítőinek:

Köszönöm annak a kis országnak és a nagy szívű lakóinak, hogy megmentik az ukrán gyerekeket

– derült ki az RTL Híradó riportjából.

A Hasszán nevű kisfiú kezén lévő telefonszámot önkéntesek hívták fel, és mint kiderült, a gyerek Szlovákiában tanuló bátyjához tartozott, aki gyorsan el is ment érte. A sajtónak a bátyja elmondta, hogy családjuk kétszeresen is menekült: annak idején Putyin hadserege elől menekültek Szíriából. Akkor a nagy testvér még csak 12 éves volt. Az apját megölték, és az anyja családjához költöztek Ukrajnába, ahol 8 évig éltek békében, és most megint Putyin hadserege elől kell menekülniük.

Az ENSZ becslése szerint a háború kezdete óta már több mint másfél millió ember hagyta el Ukrajnát, zömük Lengyelországba ment. A háború elfajulásával ez a szám akár a többszörösére is emelkedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top