nlc.hu
Aktuális

Légiriadó Kárpátalján

Kárpátalján is légiriadó volt szombaton

Az orosz-ukrán háború kezdete óta ez volt az első olyan eset, hogy Kárpátalján is légiriadó volt.

A karpatalja.ma arról ír, hogy Kárpátalján is megszólaltak a szirénák, a riadó két órán át – 4.40-től 6.30-ig – tartott. Támadás viszont szerencsére nem történt a megyében.

A MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) egyik állomása a Veszprém megyei városban, a Nitrogénmûvek Zrt. gyártelepétõl néhány kilométerre.

(Fotó: MTI/Jászai Csaba/illusztráció)

Nemcsak a fővárosban, sok más ukrán városban is légiriadó volt szombat reggel, így a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is. Műholdfelvételek alapján az amerikai hírszerzés már előző nap arról számolt be, hogy a Kijev környékére vezényelt orosz erőket átcsoportosították, és szétszóródott a térségben veszteglő, 64 kilométer hosszú katonai konvoj, ami egy készülő támadásra utalhat.

A 24.hu információi szerint 25 kilométerre van Kijevtől az orosz hadsereg jelentős része, orosz rakéták találtak el egy Kijevtől délre fekvő katonai repülőteret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top