nlc.hu
Aktuális

Novák Katalin személyi védelme

Már hivatalba lépése előtt személyi védelmet kaphat Novák Katalin

Az is kiderült, mennyi lesz a fizetése államfőként.

Már hivatalba lépése előtt megerősített személyi védelmet kaphat Novák Katalinmondta az RTL Híradónak egy protokoll szakértő. „Valamennyi hivatalos és magán programon személyi védelemben részesül, részesülni fog, tehát védett személy lesz és ezt a Köztársasági Elnöki Őrség fogja neki biztosítani” – hangsúlyozta Hossó Nikoletta.

Novák Katalin

Novák Katalin az államfői rezidenciára költözik majd a családjával – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalint csütörtökön választották meg köztársasági elnökké. Május 10-én lép hivatalba. Ő lesz az első női és egyben az eddigi legfiatalabb köztársasági elnök. Államfőként a korábbi fizetésének – amit családokért felelős tárca nélküli miniszterként kapott – a dupláját, körülbelül 4 millió forintot fog keresni.

Férjével és három gyermekükkel a 12. kerületi, Béla király úti Köztársasági Elnöki Rezidencián élnek majd.

A most leköszönő Áder János szintén élete végéig kapja a mindenkori köztársasági elnöki fizetést. Jár neki 3 fős titkárság, térítésmentes egészségügyi szolgálat, valamint személyes gépkocsihasználat sofőrrel. Járna neki egy új rezidencia is, de a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint ezt nem kérte.

Olvass még női államfőkről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top