nlc.hu
Aktuális

Angol program a menekültek befogadására

Angliában 160 ezer forintot kap, aki szállást ad az ukrán menekülteknek

Az Egyesült Királyságban minden olyan háztartás kap havi 350 fontot, amelyik megnyitja otthonát az ukrajnai háború elől menekülők előtt.

Beszáll az angol kormány az ukrán-orosz háború elől menekülők ellátásába: a BBC híre szerint havi 350 fontot (160 ezer forint) kap minden olyan háztartás az Egyesült Királyságban, ahol menekülteket fogadnak be. 

A háború miatt Ukrajnából menekülõ emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án

Budapest, 2022. február 28.
A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án.
MTI/Balogh Zoltán

A brit kormány „Otthonok Ukrajnának” programja arra szólítja fel az embereket, hogy legalább hat hónapra ajánljanak fel egy szabad szobát vagy egy üres ingatlant a menekültnek. 

Anglia a háború kezdete óta háromezer ukránnak adott ki vízumot. Ők három évig munkát is vállalhatnak, illetve jogosultak egészségügyi ellátásra.

Csak összehasonlításképpen: Magyarországra eddig 200 ezernél is többen menekültek Ukrajnából, igaz, sokan csak egy-egy éjszakát maradnak és indulnak is tovább, döntően Nyugat-Európába vagy Lengyelországba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top