nlc.hu
Aktuális

Megsemmisítették a szivárványcsaládokról szóló mesekönyv miatti rekordbüntetést

Jogerős: megsemmisítették a szivárványcsaládokról szóló mesekönyv miatti rekordbüntetést

A Szivárványcsaládokért Alapítvány tette közzé a hírt.

Az alapítvány a hivatalos Facebook oldalukon jelentette be, hogy a Budapest Környéki Törvényszék kimondta:  a tavaly júliusi 250 ezer forintos büntetés, melynek kifizetésére a Micsoda család! című mesekönyvet egyik forgalmazóját, a Líra Csoporthoz tartozó Líra Kiskereskedelmi Kft.-t. kötelezték, jogtalan volt.

Micsoda család!

Fotó: Facebook

Annak, aki nem ismerné az előzményeket, egy kis emlékeztető: 

  • Törvénysértéssel vádolták a forgalmazót, mert az nem jelölte meg egyértelműen, hogy a mesekönyv – ahogy Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott fogalmazott– a „normálistól” eltérő családokat jelenít meg, Mindezek nyomán a Pest Megyei Kormányhivatal 250 ezer forintra büntette a Micsoda család! című mesekönyv egyik forgalmazóját.

 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány azt írja, hogy a kormányhivatal nem nyugodott bele az ítéletbe és felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a döntés ellen. Ám, ahogy arról az RTL klub is beszámolt, a Kúria elutasította a keresetet, így jogerős: a kormányhivatal büntetése jogtalan volt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top