nlc.hu
Aktuális

Az orosz-ukrán háborúban gyermekáldozatainak száma

Már 136 gyerek halt meg az orosz-ukrán háborúban

Drámai számokat közölt az ukrán főügyész hivatala.

Az Ukrajna elleni orosz háborúban az első 31 nap alatt 136 gyermek halt meg – közölte az ukrán főügyész hivatala. Ebből 64 gyermek a kijevi régióban vesztette életét, további 50 gyermeket pedig a donyecki régióban öltek meg. A halálos áldozatok mellett 199 ukrajnai gyermek sebesült meg a harcok során.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szombaton bejelentette, hogy megállapodás született 10 humanitárius folyosó létrehozásáról, hogy evakuálhassák a polgári lakosságot a frontvonalon fekvő ukrán kis- és nagyvárosokból. Kijev és Moszkva korábban többször egymást okolta amiatt, hogy a humanitárius folyosókat nem sikerült működtetni az elmúlt hetekben.

Menekültek Beregsurányban

Menekültek Beregsurányban, Fotó: MTI/Balázs Attila

Olekszandr Pavljuk Kijev megyei kormányzó, a megyei katonai adminisztráció vezetője szombaton megerősítette, hogy az orosz csapatok elfoglalták a fővárostól mintegy 160 kilométerre északra fekvő Szlavutics városát, ahol az 1986-ban leállított csernobili atomerőműnek a közeli Pripjatyból átköltöztetett munkatársai laknak.

(MTI)

Friss hírek az orosz-ukrán háborúról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top