nlc.hu
Aktuális

Kezdődhet a kanadai Bonnie és Clyde büntetőpere

Hazaszállították a kanadai Clyde-ot

Elkezdődhet a gyilkossággal vádolt férfinak és Insta-celeb barátnőjének büntetőpere.

Visszaérkezett Kanadába a 39 éves Tyler Pratt gyilkosságával vádolt férfi, akinek március 31-én, azaz ma kell megjelennie a bíróság előtt – olvasható a Hamiltoni rendőrség tegnap kiadott közleményében. A szóban forgó 28 éves Oliver Karafát és barátnőjét, Yun (Lucy) Lu Lit gyilkosság és gyilkosság kísérletével vádolják egy tavaly február 28-án elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban. Az említett napon Hamilton Stoney Creek nevű negyedében előbb lövések dördültek el, majd a helyszínre kiérkező rendőrök holtan találtak Tyler Prattet. Vele volt egy 26 éves terhes nő, aki szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség körözést adott ki Karafa és Yun (Lucy) Lu Li ellen, akik időközben Közép-Európába utaztak. 

A magyar hatóságoknak sikerült a kanadai Bonnie és Clyde-ként ismeretté vált párost tavaly júniusban Budapesten őrizetbe venniük. A nő hozzájárult egyből a kiadatásához, a férfi azonban ügyvédjein keresztül próbálta megakadályozni, hogy vissza kelljen térnie Hamiltonba. Védői többek közt állították, hogy a hamiltoni rendőrség korrupt, az áldozat kiterjedt kapcsolatrendszere miatt pedig veszélyben lenne az ügyfelük. A magyar bíróság azonban ezeket az aggályokat nem látta megalapozottnak és végül, januárban a magyar igazságügyi miniszter is úgy döntött, hogy a férfi kiadható.

BRFK, Oliver Karafa és Yun (Lucy) Lu Li elfogása Budapesten

Fotó: BRFK

Közben Kanadában Yun (Lucy) Lu Lit januárban 2,7 millió kanadai dollár (körülbelül 690 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A páros mindkét tagja tekintélyes vagyonnal rendelkezik, Yun (Lucy) Lu Lit családja pedig a híradások szerint jelentős politikai befolyással is bír. A fiatal nő korábban azzal vált híressé, hogy testvéreivel közösen rendszeresen posztoltak magukról dögös fotókat a közösségi médiában. A terheltek elvileg üzleti kapcsolatban álltak az áldozattal.   

A hamiltoni rendőrség közleményében kifejezte háláját belföldi és nemzetközi partnereinek, kiemelve a magyar hatóságok szerepét abban, hogy sikerült a terhelteket elfogni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top