nlc.hu
Aktuális

Bonnie után a kanadai Clyde-nak is mennie kell

Magyarország kiadja a kanadai Bonnie és Clyde férfi tagját is

A gyilkossággal vádolt férfinak nem sikerült bebizonyítani, a kiadatással veszélybe kerülne élete

Kiadja Magyarország a milleniál Bonnie és Clyde-ként ismertté vált kanadai pár férfi tagját is. A 28 éves Oliver Karafa ügyében már január 12-én megszületett a végleges döntés a magyar igazságügyi miniszter részéről. Azóta a kanadai hatóságoknál „pattog a labda”, azaz nekik kell elkezdeni megszervezni Karafa hazaszállítását. Ez azonban még nem történt meg – értesült az nlc.hu az illetékes tárcától.  A gyilkossággal vádolt férfi legkésőbb június 12-ig maradhat Magyarországon kiadatási fogságban.

Oliver Karafa

(Fotó: BRFK)

Oliver Karafa és barátnője, a 25 éves Yun (Lucy) Lu Li a kanadai hatóságok közlése szerint tavaly február 28-án ölte meg a vancouveri Tyler Prattet, valamint rálőttek a férfi barátnőjére, egy 26 éves nőre, aki súlyosan megsebesült.

A tehetős szlovák férfit és befolyásos családdal rendelkező, kínai származású barátnőjét a magyar rendőrség „fejvadász egysége” kapta el a fővárosban, amikor egy éttermi vacsora után éppen vissza akartak menni albérletükbe. A nő egyből belegyezett a kiadatásba, a szlovák állampolgársággal is rendelkező barátja azonban nem. Karafa védői a magyar bíróságon azt igyekeztek bebizonyítani, hogy az áldozat messzire nyúló kapcsolatai és a hamiltoni hatóságok korruptsága miatt védencüknek veszélyben lenne élete, ha vissza kéne térnie Kanadába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top