nlc.hu
Aktuális

Svájcba szökött a magyar pedofil

Svájcba szökött a fegyház elől egy magyar pedofil, nem is adják ki

Két éve van szökésben a 86 éves pedofil.

 Tizenkét év alatti személy elleni szexuális erőszak miatt vették őrizetbe 2021-ben Dancsecs Istvánt. A most 86 éves pedofil férfi 2018 óta élettársával felváltva élt a nő rábahídvégi házában, illetve Dancsecs svájci lakásában, mivel a férfi svájci állampolgár is – írja a HVG 360. A pedofil bűnöző ellen európai elfogatóparancs van érvényben, de Svájc nem indít kiadatási eljárást saját állampolgáraival szemben.

Svájcba szökött a fegyház elől egy magyar pedofil, nem is adják ki

Amikor a férfi élettársának két kiskorú unokája

Magyarországon náluk töltötte a hétvégéket, mindig egy ágyban aludtak. Amikor a nő nem volt otthon, a vádirat szerint a férfi „többször meztelenre vetkőzött és a kiskorúakat – többek között – simogatta”… Dancsecs 2021-ben őrizetbe került, de letartóztatása elmaradt, a bíróság csupán négy hónapra rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat és heti egyszer jelentkeznie kellett a rendőrségen. Dancsecs 2022 márciusában Svájcba szökött. A bíróság 2022. május 3-án nemzetközi, május 13-án pedig

európai elfogatóparancsot adott ki ellene, eredmény nélkül.

A Szombathelyi Törvényszék januárban két rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és fogolyszökés vétsége miatt halmazati büntetésül 7 év fegyházra ítélte. Emellett el is tiltotta minden olyan foglalkozástól, ami során hatalmi vagy befolyási viszonyban állna 18 évesnél fiatalabb személyekkel.

Az elkövető fényképe (police.hu)

Az elkövető fényképe (police.hu)

police.hu szerint Dancsecset jelenleg is körözik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top