nlc.hu
Aktuális

Az Aldinál közel 120 terméknek emelkedett az ára

Az Aldinál közel 120 terméknek emelkedett az ára

Ez azt jelenti, hogy a teljes kínálat mintegy 10 százalékát érinti a drágulás.

Az elmúlt hónapokban brutálisan drágultak az élelmiszerek, óriási nőttek az energiaárak, amit csak fokozott a már több mint egy hónapja zajló orosz-ukrán háború. Most újabb drágulásra számíthatunk az Aldinál és a versenytársainál is.

bolt, vásárlás

További drágulások jönnek. Fotó: Getty Images

Az Aldi bejelentette, hogy 120 terméknek emelte meg az árát,. „Többet kell fizetni a vajért, a sajtokért és a tusfürdőkért is, és jelentős emelkedésére” számíthatnak a többi között a húsok, kolbászféleségek és a vaj esetében“– mondta az Aldi Nord szóvivője, aki azt is kifejtette, hogy az áremelést a műtrágya és az állati takarmány, valamint az áram és a földgáz drágulása kényszerítette ki.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a vaj például már több mint 20 százalékkal drágább, mint az orosz agresszió előtt, és olyan termékek ára is emelkedik, mint a tusfürdő, mert előállításuk igen energiaigényes.

Az Aldi után egy sor hálózat, például a diszkontokat üzemeltető Penny és a szupermarketeket működtető Edeka és a Rewe is bejelentette, hogy emelik egy sor termék árát. A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet nemrégiben végzett felmérése szerint szinte minden élelmiszeripari vállalat emelni akarja az árait a következő három hónapban. ”

(Hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top