nlc.hu
Aktuális

Tömegmészárlás az ukrajnai Borodjankában

Zelenszkij: Borodjankában szörnyűbb a helyzet, mint Bucsában

Több száz civilt ölhettek meg az oroszok Borodjankában, ahol még a bucsainál is brutálisabb mészárlás volt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint.

A Kijevtől északnyugatra fekvő Borodjankában „lényegesen szörnyűbb” a helyzet, mint Bucsában, ahol az ukrán vezetés több száz civil lemészárlásával vádolja a várost egy hónapig ellenőrzése alatt tartó orosz haderőt – derült ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök éjszaka közzétette videoüzenetéből.

Megkezdődött a romok eltakarítása. Lényegesen szörnyűbb ott a helyzet. Még több áldozatot szedtek az orosz megszállók

– fogalmazott az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett üzenetben.

Egy férfi az orosz légitámadások által megrongált lakóépületek maradványait vizsgálja a Kijev mellett lévő Borodjanka településen, Ukrajnában 2022. április 7-én

Egy férfi az orosz légitámadások által megrongált lakóépületek maradványait vizsgálja a Kijev mellett lévő Borodjanka településen, Ukrajnában 2022. április 7-én (Fotó: Ceng Shou Yi/NurPhoto via AFP)

Az ukrán vezetés szerint az orosz hadsereg több mint 300 civilt gyilkolt meg Bucsában. A helyenként hátrakötözött kezű és az utcán heverő holttestekről készült felvételek bejárták a világot, és hatalmas felháborodást váltottak ki. Moszkva szerint megrendezett provokációról van szó.

„És mi történik majd, amikor a világ megismeri a teljes valóságot arról, hogy mit tettek az orosz katonák Mariupolban? – tette fel a kérdést Zelenszkij. – Ott szinte minden utcán az van, amit a világ Bucsában és a kijevi térség más városaiban láthatott, miután az orosz csapatok visszavonultak” – mondta az ukrán elnök.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top