nlc.hu
Aktuális
Húsvéti keresztút Rómában

Keresztút a békéért: egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet nagypénteken Rómában

A pandémia két éve után tér vissza hagyományos helyszínére a keresztút, ahol családok viszik majd a keresztet, köztük egy ukrán és egy orosz família.

Egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet az utolsó előtti stáción az idei keresztúton nagypéntek este a Colosseumnál – közölte a Vatikán. Ferenc pápa, aki korábban már felszólalt a fegyverletételért Ukrajnában, a családoknak szentelt egyházi évben úgy döntött, hogy különböző családok viszik a keresztet a római via Crucis tizennégy állomásán. A stációkon elhangzó meditációk szövegét is a családok tagjai írták.

Az utolsó előtti stáción egy ukrán és egy orosz család veszi kézbe a keresztet, amely a Colosseumtól az ókori amfiteátrummal szemben álló Palatinus-dombig halad. Az utolsó stáción a migráns család tagjai viszik a keresztet.

Húsvéti keresztút a római Colosseumnál

Húsvéti keresztút a római Colosseumnál 2019-ben (Fotó: Alessandra Benedetti – Corbis/Getty Images)

A családok között lesz fiatal házaspár, idős férj és feleség, akiknek nem lehetett gyermekük, ötgyermekes család, beteg gyermeket nevelő szülőpár, gyermeket örökbe fogadott család, valamint egy olyan család, amelynek gyermeke a papi hivatást választotta és egy anya és apa, aki gyermeke elvesztésének tragédiáját élte át.

A keresztút a pandémia két éve után visszatér korábbi helyszínére, a Colosseumhoz. Tavalyelőtt és tavaly a Szent Péter-téren hívők nélkül tartották meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top