nlc.hu
Aktuális

Kirúgták a kalauzt, mert túl sokat bírságolt

Kirúgták a kalauzt, mert túl sokat bírságolt

Egy olasz jegyellenőr túl buzgón végezte a munkáját, és a túl sok kiosztott bírság miatt kirúgták. Most a bíróság döntött az ügyben.
Jegyellenőr dolgozik egy vonaton

Kirúgtak egy vasúti jegyellenőrt Olaszországban, mert túl sok bírságot szabott ki az utasokra – számolt be a Guardian.

A 61 éves Francesco Bonannót azért bocsátották el, mert a felettesei szerint szinte terrorizálta az utasokat, néhány év alatt pedig több ezer bírságot állított ki. Panaszok tucatjai érkeztek miatta, és több ezer eurót volt kénytelen visszafizetni az utasoknak a vasúttársaság, mert a férfi önkényesen és téves összegekre bírságolt.

A Jesolóban élő férfi azonban nem hagyta annyiban az ügyet, és beperelte a volt munkáltatóját a kirúgása miatt. Mostanra lezárult az ügy, a legfelsőbb bíróság igazat adott a kalauznak, és kimondta, hogy a férfit vissza kell venni a céghez.

A kalauz ügyvédje, Lucio Spampatti elmondta: még soha nem hallott olyanról, hogy valakit azért rúgtak volna ki, mert túl sokat dolgozik. „Ha belegondolunk, ez a történet egy paradoxon. Egy jegyellenőrről beszélünk, aki miután megbírságolta a jegy nélkül utazókat, több mint 200 ezer eurót keresett a vállalatnak.”

A 38 éve kalauzként dolgozó férfi azt mondta, hogy nem volt vérengző bírságoló, de a munkájában szükség van szigorra, neki pedig az a feladata, hogy mindenki érvényes jeggyel utazzon. Hozzátette, hogy az utasok szeretik őt.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Jonny Rothwell)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top