nlc.hu
Aktuális

idén sem fognak BKV-hajók közlekedni a Dunán

Idén sem fognak BKV-hajók közlekedni a Dunán

Eldőlt: nem fognak BKV-hajók közlekedni a Dunán.

A Népszava írta meg a hírt, hogy idén sem fognak BKV-hajók közlekedni a Dunán. Ennek oka „a fővárosi közösségi közlekedési bevételek csökkenése, valamint a kormányzati elvonások miatt az önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan továbbra sem tudja biztosítani a fővárosi hajózási tevékenység üzemeltetéséhez szükséges fedezetet, így a BKV által nyújtott hivatásforgalmi hajózás szüneteltetése a 2021. év után a 2022. évben is folytatódni fog”.

Margit-híd tavasszal

A Margit-hídról zuhant a Dunába egy 18 éves lány (Fotó: MTI)

Mindez nem előzmény nélküli, már a 2020-as szezonra is csak nagy nehezen sikerült üzemeltetőt találni a hét hajóból álló flottára, de a járvány azokat is elsöpörte.

De nem maradunk teljesen hajókázás nélkül

A Mahart-PassNave  idén is körjáratokat indít naponta ötször a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margit-sziget között keddtől vasárnapig. A hajók keddtől-csütörtökig a BKV bérletekkel is használhatóak, hétvégén azonban mindenkinek jegyet kell váltania a tavalyi

1000 forint helyett 1500 forintért.

A jegyértékesítés árbevételéből a BKK nem kap jutalékot, mivel a járatot a Mahart üzemelteti, amihez a saját kikötőit használja – válaszolta a lapnak korábban a BKK.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top