nlc.hu
Aktuális

Elsodródott dunai hajó gyerekekkel

Elszabadult egy hajó a Dunán, 14 gyerekkel a fedélzetén

Egyik pillanatról a másikra irányíthatatlanná vált a jármű.

Elszabadult tegnap a Dunán az egyik evezős tábor gályája 14 gyerekkel és 2 felnőttel a fedélzetén. Irányíthatatlanná vált a jármű és csak sodródott – erről az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet számolt be a közösségi oldalán. Az utasokat végül a rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei mentették ki.

hajóvontatás

Kivontatták az elszabadult hajót – Fotó: Facebook / Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet 

Mint írták, a rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei rendszeresen figyelemmel kísérik a Duna 3. kerületi szakaszán az evezősöket. Így történt ez tegnap is, amikor az egyik evezős tábor gályája a fedélzetén 14 gyermekkel és két felnőttel sodródott a Duna közepén. A járőrök azonnal a segítségükre siettek és kivontatták a gályát ahhoz a kikötőhöz, ahonnan elindult. Itt végül biztonságba helyezték a hajót és az utasokat. A gyors mentésnek köszönhetően a gyerekek között nem tört ki pánik. Ők amúgy mentőmellényt is viseltek.

A hajó kapitányának elmondása szerint ismeretlen okból állt le a motor, amit nem tudott újra indítani, így irányíthatatlanná vált a jármű.

Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top