nlc.hu
Aktuális

Egy napra rendőrnek állt a nyolcéves Máté

Rendőrnek állt az édesanyja életét megmentő, nyolcéves Máté

Máté úgy mentette meg az édesanyja életét, hogy időben hívta a 112-es segélyhívót, a rendőrség pedig egy élménynappal kedveskedett a kisfiúnak, afféle előszülinapi ajándékként. A kedvence az volt, amikor rendőrautóba ülhetett.
A nyolcéves Máté rendőrruhában

Máté szíve vágya az volt, hogy egyszer rendőrruhát vehessen fel. A rendőrség úgy ismerte meg a fiút, hogy áprilisban Máté hívta fel a 112-őt, hogy az édesanyján segítsen. A rendőrök most meghívták magukhoz a srácot, hogy eltöltsön velük egy feledhetetlen napot. A napja azzal kezdődött, hogy a segélyhívásakor vele beszélő mentésirányító és operátor személyesen mondta el neki, hogy milyen ügyes volt – írja a Magyar Rendőrség Facebook-oldala.

Mivel az anyukája elmondta a rendőröknek, hogy Máténak öt nap múlva születésnapja lesz, ajándékokkal várták a fiút. Megismerkedhetett Jackkel, a robbanóanyag-kereső kutyával, beülhetett egy operátor székébe, sőt az irányítási központba is ellátogathatott. Kipróbálhatta a testpáncélt, a bilincset és a sisakot. A legjobban azonban a rendőrautónak örült, nehéz is volt elválnia tőle. A rendőröktől vigasztalásul kapott egy játék változatot. A rendőrség a posztjában abbéli reményét fejezte ki, hogy mire legközelebb találkoznak Mátéval, már lesz olyan egyenruhájuk, aminek stimmelni fog a mérete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top