nlc.hu
Család

Egy kisfiú hívta ki édesanyjához a mentőket

Felvétel arról, ahogy egy kisfiú mentőt hív az édesanyjához

A rendőrség szerint az, ahogyan a nyolcéves Máté kezelte a feszült helyzetet, a felnőttek számára is példaértékű.
kisfiú, telefon

A rendőrség szívfacsaró hangfelvételt osztott meg Facebook-on, melyen az hallható, ahogyan egy nyolcéves kisfiú kihívja a mentőket az édesanyjához, aki rosszul lett. Máté végig higgadtan és pontosan válaszol a feltett kérdésekre, így kiderül, hogy hol vannak, hogy anyukája szívbeteg, gyógyszert szed az állapotára és hazajöttük után lett rosszul. Miután a Hívásfogadó Központ operátorának kérésére a gyerek szólongatja anyukáját, az is egyértelművé válik, hogy a szülő nem eszméletlen, de alig tud beszélni.

A felvétel ott ér véget, hogy megérkezik a helyszínre elsőként a rendőrség és az operátor azt mondja az anyukának (akinek a füléhez időközben odatette a kisfiú a telefont), hogy most már ott a segítség. Hozzáteszi azt, is, hogy nagyon ügyes kisfia van. Arra, hogy a történet jól végződött, a rendőrség által a felvételhez fűzött szövegből lehet következtetni. Azt írták ugyanis, hogy kollégáik azt mesélték nekik: 

Máté egy igazi hős, mindennel tisztában volt, egy belevaló kissrác. Az anyukája neki köszönheti az életét.

Emlékeztettek arra is, hogy tavaly Elena és Noel mentette meg az édesanyja életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top