nlc.hu
Aktuális

Madármentő képzés a Hortobágyon

Szívesen mentenél madarakat? Ez a képzés neked szól!

A Hortobágyi Madárpark és Madárkórház képzést tart azoknak, akik szeretnek segíteni bajba jutott madarakon.

Május 14-én szombaton madármentő képzést tart a Hortobágyi Madárpark és Madárkórház, és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az esemény Facebook-oldalán írtak szerint akik szeretnének segíteni a bajba jutott madarakon, a képzés alkalmával jogi, élettani, anatómiai, ökológiai és etológiai ismereteket is elsajátíthatnak, tanulhatnak emellett balesetvédelmet, hogy hogyan kell befogni és szállítani a sérült állatokat, hogyan lehet elsősegélyt nyújtani nekik, illetve felkészíteni őket szabad életre, illetve elengedni azokat a madarakat, amik erre készen állnak. 

Nagy kócsagot (Ardea alba) enged szabadon Déri János, a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány igazgató-állatorvosa

Nagy kócsagot (Ardea alba) enged szabadon Déri János, a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány igazgató-állatorvosa Hortobágy közelében 2020. augusztus 23-án. A példány hosszú évek óta az első nagy kócsag, amelyet sikeres felépülése után szabadon engedhettek. A magyar természetvédelem címermadara fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 000 forint. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A bejegyzés szerint várhatóan később is lesznek majd időpontok, más helyszíneken, azoknak, akik pedig egyetlen alkalomra sem tudnak elmenni, azoknak segítséget jelenthet az, hogy a Hortobágyi Madárkórház az interneten elérhetővé tette a korábbi képzéseik anyagát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top