nlc.hu
Aktuális

4 évet kell várnia rehabilitációra

Négy év múlvára kapott csak időpontot rehabilitációra egy szívműtött beteg

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a probléma általános.
szívbeteg

Fehérvári Renátó szívét 2019-ben operálták Zalaegerszegen, műszívbillentyűt kapott egy rendellenesség miatt. Még abban az évben részt vett egy néhány hetes rehabilitáción a balatonfüredi Állami szívkórházban, majd jött a covid és a kezelések leálltak. Az újraindulást követően ismét kért időpontot a 47 éves férfi. Kapott is, 4 év múlvára. Szakorvosi ajánlása szerint viszont évente kellene neki a terápia – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Renátó most kétségbe van esve. Aggódik az egészsége miatt, ráadásul fizikai munkát sem tud végezni. “Kihűltem és lemerevedtem, hogy ilyen létezik” – nyilatkozta.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a probléma általános, a rehabilitációk rendszerét ugyanis nagyon megtépázta a covid miatti sorozatos átszervezés. “Sokkal nehezebben áll vissza a rendszer, mint ahogy azt gondoltuk” – mondta Balogh Zoltán.

Az RTL Híradó munkatársai kértek interjút az Emberi Erőforrások Minisztériumától, de nem kaptak.

A balatonfüredi Állami Szívkórház nem reagált az RTL Híradó megkeresésére.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top