nlc.hu
Aktuális

Alig javult a menetidő a Mátészalka–Debrecen vasútvonalon

Egymilliárdot költöttek rá, négy perccel javult a menetidő a Mátészalka–Debrecen vasútvonalon

A csigajelmezes futó által ismerté tett Mátészalka–Debrecen vasútvonalon csupán pár perccel javult a menetidő, pedig az elmúlt négy évben egymilliárdot költöttek a szakaszra.
Csigajelmezes férfi futva előzi meg a vonatot a Mátészalka–Debrecen vasútvonalon

Négy éve mi is beszámoltunk arról, hogy csigajelmezbe öltözve futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka–Debrecen vasútvonal mentén. Az akcióval arra szerették volt felhívni a figyelmet, hogy Mátészalka és Debrecen közötti 78 kilométeres távot 1 óra 49 perc alatt teszi meg a vonat, amely egyes szakaszokon alig 20 kilométer/órás sebességgel zötykölődik.

A Telex most azt írja:

azóta nagyjából egymilliárd forintot fordítottak a szakasz fejlesztésére, a két város közötti menetidő szinte alig változott. Az utasok se érzik, hogy javult volna a helyzet.

A MÁV tájékoztatása szerint számos fejlesztés és javítás történt az elmúlt négy évben, 23 kilométernyi szakaszon tudták növelni a sebességhatárt, és pontosabban járnak a vonatok.

Ám a menetidő lényegében ugyanannyi, mint 2018-ban volt, továbbra is 1 óra 40 és 1 óra 50 perc közé tehető, néhány perces különbségek figyelhetők meg. Például egy délutáni, 15.03-kor induló mátészalkai vonat 2018-ban 1 óra 45 perc alatt ért be Debrecenbe, most 15.04-es indulással 1 óra 41 perc alatt teszi meg az utat. Vagyis négy percet sikerült lefaragni a menetidőből.

(Kiemelt kép: YouTube/MátészalkaLeaks Csoport)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top