nlc.hu
Aktuális

Sorban állnak a szülők, hogy halott gyermeküket azonosítsák

Texasi iskolai lövöldözés: sorban állnak a szülők, hogy DNS-mintát adjanak a halott gyermekek azonosításához

Jelenleg már 19 gyermek és két 2 ott dolgozó tanár áldozata van a texasi iskolai lövöldözésnek a Robb Általános Iskolában, ahol a kamerák egy szívszorító pillanatnak voltak tanúi: az érintett szülők álltak sorba, hogy DNS-minta segítségével segítsenek az elhunyt gyerekek azonosításában.
Sorban álló szülők

A Robb Általános Iskolában történt keddi lövöldözés megrázta az egész világot. Uvalde városából szomorú videó jelent meg a Twitteren, melyen szülők állnak sorba, hogy DNS-mintát szolgáltassanak az iskolai lövöldözés áldozatainak azonosításához. A sor nem az iskolánál állt, hanem egy közeli auditórium előtt, ahol a mintavétel történt még tegnap a kora esti órákban – írja a Daily Mail.

Többen számoltak be sírásról, ugyanis több szülő is ott tudta meg, hogy a gyermeke életét vesztette a lövöldözés során. A DNS-mintavételre azért van szükség, mert több áldozat gyakorlatilag felismerhetetlen lett a lövöldözésben szerzett halálos sérüléseknek köszönhetően.

A 18 éves Salvador Ramos tegnap délelőtt 11:30-kor egy pisztollyal és egy puskával felfegyverezve. A fiút többen hirtelen haragúnak írták le, aki gyakran feleselt az anyjának, ugyanakkor a szülőket sokkolták a történtek, mert nem gondolták, hogy ilyesmire lesz képes. Az egyik iskolatársai szerint a fiút többször cikizték az iskolatársai a ruhái, valamint a családja anyagi helyzete miatt. A fiú az iskola mellett egy Wendy’s gyorsétteremben dolgozott, ahol a munkatársai csendes, visszahúzódó típusnak írták le. Négy nappal az eset előtt Ramos a puskájáról és a töltényeiről készült fotó elküldésével dicsekedett egy barátjának, de azt nem írta, hogy mire készül velük. A fegyvereket a 18. születésnapján vásárolta. A texasi törvények szerint ezt teljesen legálisan megtehette. A fegyvereivel a közösségi médiás posztjaiban is dicsekedett. A fiú a lövöldözés során életét vesztette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top