nlc.hu
Aktuális

Texasi iskolai lövöldözés: halottnak tettette magát, így élte túl

Texasi iskolai lövöldözés: bekente magát vérrel, és halottnak tettette magát a 11 éves kislány

Az egyik diák úgy tett, mintha halott lenne, ennek köszönhetően élte túl a texasi iskolai lövöldözést.

Egy 11 éves kislány bekente magát a barátja vérével, halottnak tettette magát, így tudta elkerülni, hogy őt is megölje a texasi iskolai lövöldöző.

Mint ismert, május 24-én a 18 éves Salvador Ramos egy félautomata fegyverrel berontott az Uvalde-i Robb Általános Iskolába, lemészárolt 19 gyereket és 2 tanárt, majd a kiérkező rendőrök lelőtték. Állítólag az elkövető előre kiposztolta, mit fog tenni. 

Emberek a texasi iskolai lövöldözés áldozatainak emlékművénél 2022. május 26-án a texasi Uvalde-ban

Emberek a texasi iskolai lövöldözés áldozatainak emlékművénél 2022. május 26-án a texasi Uvalde-ban (Fotó: Yasin Ozturk / Anadolu Agency via AFP)

A 11 éves Miah aznap később érkezett az iskolába, mert orvosnál volt. Egy órával később pedig már az életéért küzdött. Bekente magát vérrel, majd ő és egy másik kislány úgy tettek, mintha halottak lennének, miközben golyók süvítettek mellettük. A támadást azonban kettejük közül csak Miah élte túl.

Bár életben maradt, megsérült az iskolai lövöldözésben. Golyódarabok voltak a hátában, de már kiengedték a kórházból.

Nagynénje, Blanca Rivera elmondta, hogy Miah nagyon nehezen dolgozza fel a támadást és osztálytársai halálát. A beszámolók szerint meghalt az a 10 éves kislány is, aki a 911-et hívta a támadás idején. 

Ráadásul Miah másodikos kishúga is az érintett iskolába jár, így ő is átélte a borzalmakat.

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top