nlc.hu
Aktuális

Szupercella és jégeső

Szupercella után jégeső verte el Körmend környékét

Nem kímélte az időjárás Nyugat-Magyarországot szombaton. A látványos szupercella után jött a jég.

Kevés csapadékkal járó, de igazán látványos szupercellák érkeztek Magyarországra Ausztria felől szombaton. Az Időkép beszámolója szerint az egyik ilyen szupercella Körmend és Zalaegerszeg térségében tevékenykedett, tankönyvbe illő struktúrával rendelkező felhőzete hamar beborította az eget.

Ezt követően érkezett a jégeső, 1-2 centis jégszemekkel.

A következő napokban is előfordulhatnak zivatarok. Vasárnap délelőtt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ezt követően sok napsütés várható. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely estétől egyre inkább megvastagszik. Napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. A keleties szél a Dunától keletre megélénkül, a Zemplén térségében erős lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 25 és 31 fok között alakul. Késő estére általában 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Pünkösdhétfőn az ország keleti, északkeleti felén többnyire napos, csapadékmentes idő várható, másutt több felhő ígérkezik, amelyből főként a Dunántúlon több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. A csúcsérték az ország északnyugati részén 23, 25, délkeleti tájain 30, 31 fok közelében várható.

Csapadékból nem lesz hiány (Fotó: Pexels.com)

Csapadékból nem lesz hiány (Fotó: Pexels.com)

Kedden nagyrészt napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, majd estefelé nyugat felől hidegfront felhőzete közelíti meg hazánkat. Zápor, zivatar előfordulhat, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon. Csak zivatarok környékén lehet átmeneti szélerősödés. A hajnali 10, 18 fokról délutánra 26, 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top