nlc.hu
Aktuális

Képeken a csütörtök reggeli vihar

Kidöntött fák, betört szélvédők és fenyegető égbolt – képeken a csütörtök reggeli vihar

Várhatóan péntekre fog elvonulni felettünk.
budapest vihar

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda este és csütörtökön ismét támadásba lendültek a zivatarok, nyugat, északnyugat felől hidegfront közelítette meg térségünket, amely várhatóan csütörtök estére vonul át hazánk fölött.

Péntekre a front elhagyja térségünket, megnyugszik az időjárás, zivatarokra ezen a napon már nem kell számítani, de addig még rengeteg eső és akár 100 km/órás széllökések is várhatók, a szupercellákhoz pedig akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat.

A vihar főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

A vihar az ország északi és keleti régiója felé halad tovább, így most ott lehet felhőszakadásra, szélre, extrém esetekben pedig akár jégesőre is számítani.

Nézd meg képes összeállításunkat arról, hogy hol hogyan csapott le a szupercella.

sopron
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top