nlc.hu
Aktuális

Maszkviselésre szólította fel, ezért megütötte a buszsofőrt

Szécsény: megütötte a távolsági busz sofőrjét, amikor az maszkviselésre szólította fel

Az eset 2021 novemberében történt, amikor még bőven csúcson pörgött a koronavírus-járvány. Az ügyészség most emelt vádat.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon egy 25 éves Nógrád megyei férfival szemben. Az elkövető egy távolsági busz sofőrjét bántalmazta azért, mert a férfi a maszkviselési szabályok betartására szólította fel. A vádlott 2021 novemberében maszk nélkül szállt fel Szécsényben egy távolsági buszjáratra, ezért a sofőr megkérte őt a szabályok betartására. A férfi eleget tett ennek, majd Magyargécig utazott. Itt a vádlott a leszálláskor számon kérte a buszsofőrt, mivel szerinte az a figyelmeztetéskor csúnyán beszélt vele, ezután kétszer ököllel megütötte. A buszsofőr az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írja az ügyészség sajtóközleménye.

Ütés

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Mivel a buszsofőr közfeladatot ellátó személy, az ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott az eljárás során keletkezett közel 23 000 forint bűnügyi költséget is fizesse meg. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést. A buszsofőrök megtámadása sajnos nem ritka jelenség, legutóbb épp késés miatt történt ilyen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top