nlc.hu
Életmód

Erőszak egy buszvezető ellen

Késve indult a busz, a sofőrre támadt egy utas

Kamera is rögzítette az agresszív viselkedését.
buszvezető

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rátámadt egy buszsofőrre, mivel őt tartotta felelősnek az egyik busz késlekedése miatt – írja az ugyeszseg.hu.

Az 50 éves férfi – még februárban – ittasan várakozott a kaposvári buszpályaudvaron. Arra lett figyelmes, hogy az egyik helyijáratos busz – amelyikkel utazni szeretett volna – a menetrend szerinti időpontban nem állt be az induló oldalra, mivel annak vezetője még egy másik buszsofőrrel beszélgetett. Ettől rendkívül indulatossá vált, ezért hangosan kiabálva számon kérte a sofőrön, hogy miért tartotta fel a buszjáratát, majd meglökte. Az esetet a buszpályaudvar biztonsági kamerája is rögzítette.

A helyszínre érkező járőrök hamar elfogták a buszvezetőre támadó férfit, akinek a tette – mivel a buszsofőr közfeladatot ellátó személynek minősül – egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség most felfüggesztett börtönbüntetést javasolt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top