nlc.hu
Aktuális

Ölelgette a turistákat, így lopott a budapesti zsebtolvaj

Turistákat ölelgetett egy férfi Budapesten, így lopott tőlük

A 27 éves zsebtolvaj módszere az volt, hogy miközben a külföldieket ölelgette, ellopta a pénzüket és a telefonjukat.
Zsebtolvaj akció közben, amint megöleli áldozatát

Egymás után három külföldit zsebelt ki ugyanazon a napon egy VI. kerületi apartmannál egy 27 éves férfi, aki ölelgetéssel tudott áldozataihoz közel férkőzni – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi ezeket a bűncselekményeket követte el:

  • 2022. március 28-án, délután, egy VI. kerületi apartmanházban beszállt a liftbe három külföldi mellé, beszélgetett velük, majd egyiküket ölelgette, és a nadrágja zsebéből kiemelte a sértett 80 ezer forint értékű mobiltelefonját. Mindezt a sértett észlelte, ezért a készüléket visszavette.
  • Ugyanezen a napon a férfi az apartmanház előtti éjjel-nappali bolt közelében egy külföldi férfi kabátzsebéből ellopta a pénztárcáját, benne mintegy 120 ezer forint értékű fonttal és két bankkártyával.
  • Nem sokkal később az apartmanház liftjében a férfi egy idősebb párral beszélgetést kezdeményezett, majd kiszállva ölelgette férfit, amelynek során a zsebéből kivett egy mobiltelefont, amit gyorsan zsebre tett. A lopást észrevette a nő, ezért számonkérte az elkövetőt, aki kivette a zsebéből a telefont és a földre dobta.

Utóbbi esetről videót is készített a biztonsági kamera:

A férfi korábban, 2021. július 23-án egy VI. kerületi hotel előtt szintén kizsebelt egy külföldit. Beszélgetni kezdett vele, majd a figyelmét elterelve, benyúlt a válltáskájába, ahonnan kivette a pénztárcáját a személyi okmányaival, valamint mintegy 100 ezer forint összegnek megfelelő forinttal és euróval együtt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a büntetett férfit 4 rendbeli, zsebtolvajlás útján, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével – illetve két esetben azok kísérletével – vádolja, és vele szemben börtöntüntetés kiszabását indítványozta. A kerületi ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

Ha nem egy zsebtolvaj a másik fél akkor, az ölelés olyan sok szinten jót tesz, hogy érdemes tudatosan minél többet ölelkezni.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyarország Ügyészsége)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top