nlc.hu
Aktuális

Ennyibe kerülhet a jogosítvány megszerzése

Nemcsak a benzin, a jogosítvány megszerzése is extradrága lehet a jövőben

Az oktatók attól félnek, hogy ha júliustól megszűnik a hatósági üzemanyagár, az soha nem látott drágulást hozhat a piacon.

Akár 400 ezer forintba is kerülhet a jövőben a jogosítvány megszerzése, az oktatók ugyanis azt mondják: nem halaszthatják tovább az árak emelését. Hiába az üzemanyagok befagyasztása, a gépkocsik fenntartása egyre többe kerül – derül ki ATV Híradójának riportjából.

Évről évre brutálisan drágul a jogosítvány megszerzése – ezt állítják a tanulók, az oktatók meg azt, hogy ők csak az inflációhoz igazítják az áraikat. Drága a benzin, egekben az alkatrészárak, nem beszélve arról, hogy olyan keveset keresnek, hogy új autót már nem is tudnak venni. Egy B kategóriás jogosítvány ára most nagyjából 258.000 – 300.000 Ft között mozog országrésztől függően. 

A legdrágább még mindig a gyakorlati oktatás, ott akár 12 ezer forintot is elkérhetnek óránként, amiből kötelezően 30-at kell vezetni, de minden iskola maga határozza meg, mennyibe kerül az óradíj.

A vidéki városokban még mindig olcsóbban lehet jogosítványhoz jutni, mint a fővárosban.

Az oktatók most attól félnek, hogy ha júliustól megszűnik a hatósági üzemanyagár, az soha nem látott drágulást hozhat a piacon. Azt mondják,

ársapka nélkül akár 800 Ft is lehet az üzemanyag, az óradíjak így akár a duplájára is emelkedhetnek.

Van olyan oktató, aki már most kénytelen volt drasztikusan emelni egyelőre csak a tehergépkocsi és a busz kategóriában, hiszen ezek a járművek már nem tankolhatnak olcsóbban a kutakon.

A Mol Nagykõrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Gyálon 2021. november 15-én

Gyál, 2021. november 15. A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top