nlc.hu
Aktuális

Problémák a mátészalkai vasúti sorompókkal

Megmagyarázta a MÁV, hogy miért bokrosodtak meg a mátészalkai vasúti sorompók

A vasúti sorompók működése azért sem lényegtelen kérdés, mert 2022-ben szokatlanul sok baleset történt vasúti átjárókban Magyarországon.
sorompó

Miközben drámai mértékben nőtt a vasúti átjárókban bekövetező balesetek száma (idén eddig 50 baleset történt vasúti átjáróban, ezekben tizenkilencen haltak meg) az RTL egyik nézője a mátészalkai vasúti sorompók szeszélyes működésére hívta fel a figyelmet: videóra vette a megbokrosodott sorompókat.

Egy nappal később a MÁV megszólalt a Mátészalka-Vásárosnamény vonalat keresztező 49-es út sorompóinak érdekes anomália szerinti működéséről: míg a lámpa pirosat mutatott, a sorompók hol lecsukódtak, hol felemelkedtek, miközben vonat nem is jött.

A MÁV-nál azt mondták az rtl.hu-nak, tudnak a meghibásodásról, és azt gyorsan ki is javították. Állításuk szerint kevesebb, mint fél óráig tartott a meghibásodás. “A sorompót megvizsgálták a szakemberek, az egyik hajtómű hibája okozta a problémát, június 23-án kicserélték a hajtóművet” – közölték. Szerintük a KRESZ-szabályok betartásával ilyenkor balesetveszély sem alakulhat ki.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top