nlc.hu
Aktuális

Bányatóba fulladt egy anyuka és kislánya

Bányatóba fulladt egy anyuka a hatéves kislányával

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kizárta az idegenkezűség gyanúját.

Bányatóba fulladt a hétvégén egy fiatal anyuka a hatéves kislányával a Máriakálnokhoz tartozó Malomdűlőben, a Boglárka utcában. A Mosonvármegye Közéleti Lap azt írja, hogy az áldozatok Mosonmagyaróváron élő ukrán állampolgárok voltak.

bányató szürkületkor

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a tragédiával kapcsolatos a 24.hu érdeklődésére azt közölte, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kizárta az idegenkezűség gyanúját, és közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

A bányatavakban nagyon veszélyes és általában tilos is fürödni. Ezek a tavak néhány lépés után hirtelen mélyülnek, a nagy mélység miatt csak a felszín meleg, a hirtelen vízhőmérséklet csökkenés pedig könnyen okozhat izomgörcsöt, sokkot, szívmegállást.

Medrükben ezen kívül előfordulhatnak fém darabok, munkagép alkatrészek, amik könnyen okozhatnak sérülést, főleg a vízbe ugrálóknak.

Tavaly a Csongrád megyében Magyarcsanád és Apátfalva között található bányatóba fulladt bele két tinédzser fiú. Szintén tavaly, Heves megyében Apcon, a Széleskő-bányatónál vesztette életét egy tapasztalt búvár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top