nlc.hu
Aktuális

Barátai élesztettek újra egy horgászt

Barátai élesztettek újra egy horgászt

Egy lenyelt darázs vezetett majdnem tragédiához

Vasárnap kérték a mentők gyors segítségét egy 40 év körüli férfihez, aki pecázás közben lett rosszul a Domoszlói horgásztónál. A beteg ivás közben lenyelt egy darazsat, fulladni kezdett, majd eszméletét vesztette –  számolt be az esetről Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

horgászó férfi

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A férfi barátai szerencsére rögtön mentőt hívtak és a telefonon kapott utasítások szerint megvizsgálták a horgászt, aki már nem lélegzett. Miközben mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci helikoptert is, telefonon elmondta a beteg hozzátartozóinak, hogy hogyan kezdjék meg az újraélesztést, amit meg is tettek.

A perceken belül helyszínre érkező  szakemberek emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezettet és a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők.

Időről időre hallani hasonló történeteket arról, hogy a mentők megérkezéséig egy bátor barát, családtag, vagy valaki, aki éppen arra jár, a mentésirányító instrukciói alapján megkezdi az életmentést a veszélyes helyzetbe került betegen. Áprilisban például egy Veszprém megyei nőt a saját lánya kezdett el újraéleszteni, amíg a mentők megérkeztek és így sikerült elkerülni a tragédiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top