nlc.hu
Aktuális

Gyógyszertárak és hivatalok nyitva tartása a Semmelweis-napon

Ha gyógyszert kell szedned, nagyon figyelj, hogy ne pénteken fogyjon ki!

Kis túlzással megáll az élet a Semmelweis-napon.
Gyógyszertár

A legtöbb településen csak a 0–24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok. Ugyanerre a napra esik a köztisztviselők napja is, így nem csak a gyógyszertárak, hanem a hivatalok is zárva lesznek. Az orvosi, fogorvosi ellátás szempontjából július 1-je szintén munkaszüneti nap, így akinek sürgős panasza van, az ügyelethez tud fordulni.

A portál emlékeztet, hogy a nyitva tartó, az ügyeletes és a készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető. A köztisztviselők napja alkalmából pedig ugyancsak július 1-jén, pénteken bezár a legtöbb hivatal is. Ezért arra kell készülni, hogy pénteken már se gyógyszertárba, se az önkormányzathoz, vagy kormányablakba nem lesz érdemes elindulni.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top