nlc.hu
Aktuális

Súlyos vonatbaleset történt Balatonfüreden

Súlyos vonatbaleset történt Balatonfüreden

A Jókai utcai vasúti átjáróban egy mozdony tolatott neki egy személyvonatnak.

Hétfőn kora délután nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden, a Jókai utcai vasúti átjáróban – tájékoztatta Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivője a veol.hu-t. Nincsennek információk arról, hogy miért történt az ütközés.

vasúti sínek

(Fotó: Pixabay)

A baleset miatt az utat lezárták, a forgalmat a környéken elterelik. A lap úgy tudja, hogy egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba.

A Mávinform Facebook-oldalán az esettel kapcsolatban közölték, az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13:38-kor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11:30-kor elindult 19714-es számú Vízipók InterRégió vonatnál. A Balatonfüredre beérkező vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A baleset körülményeit vizsgálják. Utasok is sérültek, közölték.

A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. Az észak-balatoni vonalon hosszabb menetidőre, jelentős késésekre, kimaradó vonatokra kell számítani.

Mint ismert, múlt hétvégén két súlyos vonatbaleset is történt vasárnap hajnalban.  Előbb a Bajáról Kecskemétre induló 7800-as számú InterRégió vonat gázolt halálra egy ismeretlen személyt Baja és Mátéházapuszta állomás között. Valamivel később tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között. Ez utóbbi esetén személyi sérülés nem történt, a kár azonban – a jelenlegi becslések szerint – meghaladja a 100 millió forintot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top