nlc.hu
Aktuális

Claessens Peter depressziója

Súlyos depresszióval küzdött a nemrég öngyilkosságot elkövető Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar

Önkezével vetett véget az életének Magyarország 55. leggazdagabb embere.

Magyarország 55. leggazdagabb embere, a 32,4 milliárdos vagyonnal rendelkező Claessens Peter önkezével vetett véget életének. A Blikk úgy tudja, a 49 éves férfi otthona közelében felakasztotta magát, egyik testvére talált rá.

Somogyszob lakói jótevőjükként tekintenek az agrárvállalkozóra, hiszen felvirágoztatta a települést, 300 embernek adott munkát, és amint beosztottai a Blikknek mesélték, olyan közvetlenül viselkedett velük, mintha csak egy lenne közülük.

A lap úgy tudja, hogy a szombati tragédia után Peter idős apja, Charles Claessens összehívta az összes alkalmazottat, próbált lelket önteni beléjük, majd bejelentette: folytatják, amit fia elkezdett.

Claessens Peter

Fotó: claessens-group.eu

Claessens Peter Belgiumban született, majd a kilencvenes évek közepén alig huszonévesen Magyarországra költözött, megvásárolta a lepukkant helyi termelőszövetkezetet. A gazdaság most 8500 tenyészkocát tart, amelyek évente 350 ezer malacot fialnak. A tehenészetben a 2000 tehén 24 millió liter tejet ad. Peter szülei és testvérei később költöztek Belgiumból a csöndes kis faluba. A család azóta a település külterületéhez tartozó Nagybaráti pusztán él, itt működik a gazdaság is.

A vállalkozó, vagy ahogy a faluban emlegetik, „a Belga” munkáját a település díszpolgári címmel ismerte el. Claessens Peter idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el. Édesapja, Charles Claessens szerint a fiát fél éve mély depresszió kínozta.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top