nlc.hu
Aktuális

Letarolta Oroszlányt a szombati vihar

Villanyoszlopokat döntött ki, fákat csavart ki a szombati vihar

Súlyos károkat okozott a vihar.
tűzoltók

Villanyvezetékeket szakított le, villanyoszlopokat döntött ki, fákat csavart ki, utakat tett járhatatlanná a vihar a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban és környékén. A megye tűzoltói rövid időn belül több mint félszáz riasztást kaptak – számolt be az MTI.

A vihar nyomán a víz pincéket és kazánházakat is elöntött. Oroszlányból a Csákvár felé vezető 8119-es utat és a Pusztavám felé vezető 8127-es utat kidőlt fák zárták el.

Oroszlányban több bejelentés érkezett épületekre dőlt fákról, több helyen villanyvezetékeket szakítottak le a lezuhanó ágak. Járművekre dőlt több fa két utcában is.

A tűzoltók tegnap óta folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Ma is lecsaphat a vihar

Ami a vasárnapi időjárásunkat illeti, a Kiderül előrejelzése szerint a szombat délután érkezett hidegfront szakadozott felhőzete kelet felé vonul, mögötte kisüt a nap, de gomolyfelhők is képződnek. Eleinte szórványosan várható zápor, zivatar, majd keleten – főleg a Miskolc-Békéscsaba közötti sáv menti összeáramlásban lehet nagyobb eséllyel csapadék. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható, késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Varga György 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top