nlc.hu
Aktuális

Elhunyt Peter Sharp, a Petőfi Rádió DJ-je

Elhunyt Peter Sharp, a Petőfi Rádió DJ-je

53 évesen érte a halál Zoltán Pétert, a rádió egyik legismertebb dj-jét.

53 éves korában elhunyt Peter Sharp, ajaj Zoltán Péter, a Petőfi Rádió DJ-je – közölte a petofilive.hu. A rádió portrét is közölt a zenészről, aki klasszikus zenei oktatásban részesült: már 8 éves korától zeneiskolában tanult zongorázni, eleinte csak klasszikust. A konzervatóriumot is klasszikus zenével kezdte – zeneszerzés és zongora tanszakon. Aztán jött a jazz – és, ahogyan ő fogalmazott egy interjúban – a lazulás. A 90-es években a legismertebb klubokban DJ-zett (Excalibur, Palace Dance Club, Flört), az évtized végére országszerte ismert lett.

1998-tól a budapesti Roxy, 2001-től a Radio DeeJay műsorvezetőjeként is dolgozott. Zenei nyitottságát szemlélteti az is, hogy 2003-ban a budapesti Fat Mo’s pénteki rezidense volt, és ugyanekkor lett a TV2 zenei főszerkesztője, valamint a bécsi P3 Club és a nizzai ’the Club’ házigazdája is. 2009-ben saját stúdiót és kiadót alapított és pörgetett a budapesti Radió 1-en is. 3 éven keresztül heti talkshow-ja volt a Lounge Radióban (később Code FM). 2011-ben a Playa del Ingles-i Ministry of Sound klub rezidense lett, miután ’thePUMP’ címmel partysorozatot bonyolított le Gran Canarian. 2012-ben megnyerte a TV2 Megasztár remixversenyét. 2013-ban Pioneer DJ, valamint a budapesti Liget Aréna pénteki és Liget Deep szombati rezidense, NiteRise DJ, a Rise FM szombat esti műsorának vezetője. Peter Sharp 2016 májusától lett a Petőfi Rádió esti mixműsorának rezidens DJ-je.

Peter Sharp

Forrás: petofilive.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top