nlc.hu
Aktuális

Elítélték a gazdag amerikai fogorvos, aki egy szafarin lőtte le a feleségét

Elítélték a gazdag fogorvost, aki egy szafarin lőtte le a feleségét

Lawrence Rudolph azzal védekezett, hogy a fegyver véletlenül sült el, és ő ott sem volt.

Bűnösnek találták gyilkosság és biztosítási csalás vádjában azt a gazdag fogorvost, akit azzal vádoltak, hogy hat évvel ezelőtt, egy afrikai szafari végén lelőtte feleségét, majd felmarkolta a nő 4,8 millió dollárnyi életbiztosítását, írja a CBS.

A 67 éves Lawrence Rudolph, aki ártatlannak vallotta magát, azt állította, hogy a fegyver akkor sült el, amikor felesége megpróbálta azt elcsomagolni hazautazásuk előtt, ő nem is volt a szobában, csak a lövés zajára rohant be a fürdőszobából. A szakértők szerint azonban Bianca Rudolph nem egy közvetlen lövés miatt veszítette életét, azt 2-3,5 méterről adhatták le. 

Bírósági kalapács

Fotó: Pexels

Azt, hogy nem baleset történt, a házaspár egyik barátjának lett gyanús, és értesítette is a hatóságokat, illetve más források szerint az keltette fel a figyelmüket, hogy a férj meglehetősen gyorsan el akarta hamvasztatni felesége holttestét. Erről állítólag a zambiai amerikai nagykövetség munkatársai szóltak az FBI-nak, de a helyi hatóságok eközben balesetnek nyilvánították Bianca Rudolph halálát.

Az ügybe bekeveredett Lawrence Rudolph egyik beosztottja, Lori Milliron, akivel állítólag viszonya volt. A nőt az ügyészség azzal vádolta meg, hogy hamisan tanúzott, és az esküdtszék bűnösnek találta gyilkosságban való bűnrészességben, esküdtszék munkájának akadályozásában és két rendbeli hamis tanúzásban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top