nlc.hu
Aktuális

Egy budapesti iskolában lekapcsolták az áramot

Egy budapesti iskolában lekapcsolta az áramot a szolgáltató

Minden számlájuk ki volt egyenlítve, mégis lekapcsolták náluk az áramot.

Az 5., 6., 7., 8. és 9. kerületi iskolákért felelős tankerület egyik iskolájában lekapcsolta az áramot a szolgáltató. A 444 először úgy értesült, hogy a lekapcsolásban több iskola is érintett lehet, de mint kiderült, csak egyetlen esetről volt szó, és ott is tévedés történt.

Villanykörte

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt! Ja, nem kell, lekapcsolta a szolgáltató (Fotó: Pixabay)

A több iskoláról szóló hírt nemcsak maga a tankerület, hanem az önkormányzatok is cáfolták:

Az intézményeknél eltérő hálózati engedélyes szolgáltatók működnek, amelyek közül az egyik esetében történt a félreértés. Az áramszolgáltatásra minden intézménynek van érvényes szerződése, és ezzel kapcsolatosan minden számla kiegyenlített, ezért az iskoláknál fizetési késedelem vagy likviditási problémák miatt áramszolgáltatás kikapcsolására nem kerülhet sor!

Az érintett iskola esetében a szolgáltató úgy kapcsolta ki a szolgáltatást, hogy erről előzetesen sem az intézményt, sem a tankerületet nem tájékoztatta. A tankerület már felvette velük a kapcsolatot, hogy a jövőben több ilyen adminisztratív hiba ne fordulhasson elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top