nlc.hu
Aktuális
Fokozódik a benzinhiány a Balatonnál

A Balatonnál is fokozódik a benzinhelyzet, vannak kutak, ahol nem lehet tankolni

A turistaszezon megnövekedett igényekkel jár együtt, amit most nehéz kiszolgálni.

A Blikk szerint a Balaton mellett több benzinkútnál is sorok állnak, és már vannak olyan töltőállomások, amelyek ideiglenesen bezártak, mert nem tudnak benzint vagy gázolajat adni. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint hamarosan valóban hiány lehet a tó mellett a 95-ös benzinből és a gázolajból.

„Az olajfinomítók kötelező karbantartása miatt készlethiány következhet be. A tartalékok megnyitásával a helyzet csak ideig-óráig kezelhető, és mivel a lakosság részére biztosított hatósági áron import üzemanyagot beszerezni azonnali pótlásként nem lehet, a 95-ös benzinből és a gázolajból bizony hamarosan hiány lehet a Balaton környékén. Limitált, 20 literes vásárlással lehet oldani a helyzetet, többeknek juthat üzemanyag, de nem ez vezet hosszú távú eredményhez” – vázolta fel a helyzetet. 

Egy férfi benzint tankol az autójába

Fotó: Pixabay

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője sem látja kedvezően a helyzetet, szerinte augusztusi hétvégeken, főleg a huszadikai, az állami ünnep környékén, a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni. „A tó környékén a megnövekedett turistaszám miatt már most is jelentős, mondhatni folyamatos az üzemanyaghiány, a déli parton Siófok és Zamárdi környékén, az északi parton meg szinte mindenhol, Akarattyától egészen Keszthelyig” – tette hozzá.

Elmondása szerint sokan vannak, akik a közelben lévő nagyobb városokba járnak tankolni, és míg a forgalmasabb benzinkutak valószínűleg több benzint és gázolajat kapnak magyar stratégiai készletből, addig a kisebbeknek lehet, hogy ebből semmi nem jut.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top