nlc.hu
Aktuális

Megrohamozták az autósok a benzinkutakat

Beindult a benzinpánik: van olyan kút, ahol több száz méteres sorokban kígyóztak az autók

Videó is készült a benzinkutat megrohamozó tömegről, valahol már rendőrök irányítják a forgalmat.
Benzinkút

A 24.hu egy szemfüles olvasója készített videót ma reggel arról, hogy a 4-es főúton, Monor és Monorierdő között mekkora torlódás alakult ki a Mol benzinkúton. Jól látszik, hogy a töltőállomást mindkét irányból megrohamozták az autósok, emiatt hosszú sorok kígyóztak a kút közelében.

„Annyira sokan próbáltak üzemanyagot tankolni, hogy a töltőállomás felé vezető kanyarodó sávot egy megkülönböztető jelzésű jármű, feltehetően a polgárőrség autója zárta, és irányította a forgalmat” – olvasható a cikkben, amiben arra is kitérnek, hogy a Mol szerint megkezdődött a benzinpánik és az emberek elkezdték felvásárolni az üzemanyagot (mind a hatósági árast, mind a drágább fajtákat).

A kialakult helyzet oka, hogy a Mol az üzemanyagellátás biztonságára hivatkozva harmadik hete nem szállít üzemanyagot azokra a kisebb kutakra, amelyeknek korábban nem a társaság szállított, ez megközelítőleg 500 kutat érint. „Mivel a kínálat szűkül, egyre nagyobb dugók alakulnak ki a működő kutakon, és a fővárosban sem könnyű benzinhez jutni” – vázolja a megnyugtatónak nem nevezhető helyzetet a 24.hu.

A Portfolio.hu-hoz eljutott olvasói levél is megerősíti, hogy a budapestiek sincsenek sokkal kedvezőbb helyzetben az ország más pontjain élőknél: „A reggeli órákban a hűvösvölgyi Mol kút környékén körülbelül 40-50 autó várakozott a tankolás lehetőségére. A hosszú sorok forgalmi dugót alakítottak ki, mind a Hidegkúti, mind a Nagykovácsi út, illetve Budapest irányából is. A beszámoló szerint a helyszínre a rendőrség is kivonult, és rendőri forgalomirányítással igyekeztek úrrá lenni a helyzeten” – áll a cikkben. 

Szintén a Portfolio.hu értesülése szerint ma a kora reggeli órákban a külső Váci úton is óriási forgalmi dugó alakult ki, a külső sávban több mint 100 méter hosszú sorban álltak az OMV kútra váró gépjárművek.

Közben a tatabányai mentősök kitettek egy Facebook-posztot, amelyben arra kérik az autósokat, hogy engedjék őket előre a benzinkutakon, a hirtelen megnövekedett sorok kivárása miatt ugyanis értékes, mentésre fordítható időt veszítenek tankoláskor.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top