nlc.hu
Aktuális

Benzinárak a szomszédos országokban

Ennyibe kerül az üzemanyag a szomszédos országokban

Nem titok, nálunk a legdrágább az üzemanyag.
Benzinárak a szomszédos országokban

Szerencsés, aki a határ közelében lakik, mert a hazánkat körülvevő országokban szinte mindenütt olcsóbban lehet tankolni, mint itthon, így akár 5-6000 forintot is megtakaríthat, aki átruccan benzinért vagy gázolajért.

Romániában vásárolni és tankolni is megéri

Kübekházáról például csaknem mindenki Romániába jár tankolni, még a város első embere is ezt teszi, sőt az önkormányzat kisbuszába is ott vesznek üzemanyagot, írja a Blikk

„Amíg élt az ársapka, legfeljebb a havi nagybevásárlásokra jártunk át. Ám amióta jóval 600 forint fölött van itthon a benzin literje, a dízel pedig a 700-at verdesi, az egész falunak jobban megéri az a néhány kilométer a román MOL-kútig” – mondta a lapnak dr. Molnár Róbert, a település független polgármestere.

„Húsz éve vagyok polgármester, ilyen kilátástalan helyzetben még nem volt a falu. A költségvetésünk katasztrofális lesz az idén, minimális a kompenzáció, nem tudjuk, mi lesz, egyre nő a társadalmi feszültség. Minden fillért meg kell fogni” – folytatta a településvezető, aki szerint a szegénység kreatívvá teszi az embereket. 

Szerbiában is jobb a helyzet

Zsuzsanna is megerősítette a Blikknek: a hétvégén Szerbiában voltak bevásárolni, bőven megérte. Férje el is határozta, hogy sűrűn átjár majd tankolni, mert jóval kifizetődőbb. Nem ők az egyetlenek, akik így tesznek, gyakran találkoznak hozzájuk közel élőkkel és egyre több magyar rendszámú autót lehet látni a szerb utakon is.

Üzemanyagárak itthon és a szomszédos országokban:

  • Magyarország

Benzin ára: 626 forint, dízel ára: 707 forint

  • Ausztria

Benzin ára: 620 forint, dízel ára: 689 forint

  • Horvátország

Benzin ára: 557 forint, dízel ára: 648 forint

  • Szerbia

Benzin ára: 589 forint, dízel ára: 698 forint

  • Románia

Benzin ára: 509 forint, dízel ára: 605 forint

  • Szlovákia

Benzin ára: 591 forint, dízel ára: 641 forint

  • Szlovénia

Benzin ára: 504 forint, dízel ára: 586 forint

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top