nlc.hu
Aktuális

Elhunyt a mentők ikonja: dr. Szececzky Dezső

Meghalt a hazai mentésügy egyik legnagyobb alakja: dr. Szegeczky Dezső

Több mint ötven évet dolgozott a mentőknél.
Gyertya lángja a sötétben

Életének 83. évében meghalt az Országos Mentőszolgálat történelmének egyik legjelentősebb főorvosa, dr. Szegeczky Dezső – közölte közösségi oldalán a mentőszolgálat.

Az Országos Mentőszolgálat nekrológjában „mindig kedves, rendkívül halk szavú” mentőorvosnak nevezte dr. Szegeczky Dezsőt. „A legkiemelkedőbb tudású szakemberek közé tartozik, akik valaha a mentőknél teljesítettek szolgálatot. Nem volt a mentésnek olyan szakterülete, melynek gyakorlatát ne ismerte és ne fejlesztette volna” – írják.

“Én tényleg nem akartam mentős lenni, csak belesodródtam, aztán itt ragadtam és megszerettem. Viszont ma már tudom – gyerekorvosként is –, hogy csak mentőorvosként lehettem boldog, és nem lenék más, ha újra kezdhetném.” – nyilatkozta a Budaörs Infónak, az  50 év a mentőknél című könyve kapcsán. 

A rendkívül tapasztalt orvos fiatalon került a mentőkhöz, az elmúlt több mint 50 év során jelentős mértékben alakította a helyszíni betegellátás fejlődését egész Magyarországon. Hosszú évtizedekig a rohamkocsi-szolgálat egyik tartópillére, és a napjainkba is használt beavatkozások egyik kitalálója volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top