nlc.hu
Aktuális

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek kirúgása

Bosszút állt a kormány az elmaradt tűzijátékért: kirúgták az OMSZ vezetőit

Radics Kornélia és Horváth Gyula megy, utódjuk még nincsen.

„Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés” – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Ez két nappal azután történt, hogy az OMSZ javaslatára a kormány (pontosabban az e kérdés miatt egész szombat délelőtt ülésező operatív törzs) egy héttel elhalasztotta az augusztus 20-i tűzijátékot, úgy, hogy estére jó idő lett, azaz meg is tarthatták volna. Az OMSZ vasárnap reggel így kommentálta a helyzetet: „A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”

Radics Kornélia

Radics Kornélia (fotó: MTI/Mónus Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top