nlc.hu
Aktuális

Részt vett a polgári engedetlenségben, felmentették

Felmentettek egy igazgatóhelyettest, mert részt vett a polgári engedetlenségben

Több száz tanár sztrájkolt vagy tagadta meg a munkát a héten, egy igazgatóhelyettes felmentett a tankerület.
Asztalra felrakott székek egy osztályteremben

Sztrájkokkal, polgári engedetlenséggel zajlott az első teljes iskolahét; hétfőtől minden napra jutott olyan oktatási intézmény az országban, ahol volt tiltakozás, több száz tanár sztrájkolt vagy tagadta meg a munkát a héten– írja a 444.

Közben kirúgással fenyegeti a polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárokat az egyik tankerület, erről tanúskodik az a levél, amelyet Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője tett közzé a Facebookon.

Sőt, nem csak fenyegetésre került sor: a tankerület felmentette pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg – írja a Telex.

A lapnak Dezsőfi azt mondta: ő nem állt élére a tiltakozásnak, csak részt vett benne. Azért is lepte meg a döntés, mert az előző félévben is csatlakozott a polgári engedetlenséghez, akkor meg is kérdezte erről az iskola igazgatóját, aki azt mondta: mindenkinek egyéni döntése, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top